Foto: Steffen Kirkegaard

Kreativiteten lod sig ikke begrænse på Startup Borgen 2014.

Jeg har det med iværksætter-satsningen Startup Borgen som med 1864-dramaet, der udspiller sig på DR for tiden.

Jeg har en oplevelse af, at vi sender vores unge mennesker i den visse død uden at bekymre os om det. 

Dramaet 1864 udspiller sig på skærmen, og jeg bliver aldrig rigtig involveret, det er selvfølgelig en sag mellem mig og Bornedal & Co.

Men danske iværksættere må klare sig under dårlige vilkår i dag. Og det skal der gøres noget ved.

Startup Borgen skal roses for at flytte ind på Borgen og flytte ind, hvor politikerne i årevis går og taler om at ‘ja, nogen må gøre noget’, men det sjove er, at iværksætteri stadig er som med kloakering – alle undgår det, fordi man ikke kan tage æren for det, som med en ny folkeskolereform eller en Storebæltsbro.

Kloakering og iværksætteri taler man om, men man gør kun noget ved det, når der er et regnskyl af historiske dimensioner.

Krisen har nu stået på i over seks år. Europa ligger stadig økonomisk brak. Vi har et EU, hvor man ikke rigtig ved, hvad man skal gøre for at få gang i væksten. Hver gang Merkel siger, at det ikke går godt, sukker alle lande omkring Tyskland. Nu er øjnene måske ved at vende sig indad – hvad udad tabes skal indad vindes.

Danmark må klare sig selv, og vi kan godt.

Vi står alene som iværksættere og kæmper en kamp hver dag. Det virker som om, at man blot sender de unge mennesker i den visse død.

Glemmer man hvor svært det er at drive den i et land med verdens højeste skatter. Hvis man er så glad for, at vi ligger i top på verdensranglisten over lande hvor det er ”nemt” at starte en virksomhed, glemmer man hvor svært det er at drive den i et land med verdens højeste skatter, og hvor en ansat får bedre forhold med hensyn til pension, barsel, ferie og basale rettigheder, end den der ansætter – hvis man da når at ansætte sin første medarbejder, før virksomheden drejer nøglen om.

Janteloven sender virksomheder ud af landet
1864 var et nederlag, der ikke er rystet af danskerne endnu. Janteloven eksisterer i bedste velgående, og når man ser på, hvor der bliver investeret flest venture kroner i Skandinavien, så er Sverige med 55 procent klart i førertrøjen. Finland er nummer to, Danmark 15 procent og Norge nummer sjok med otte procent – trods deres mange olie-milliarder. Læs hele indlægget her http://www.folkets.dk/node/461