WordPress som CMS er utroligt populært blandt iværksættere, som ønsker en billig hjemmeside. Jeg har netop startet min egen hjemmeside (VisitFootball.dk) med WordPress og giver dig her 3 gode råd, når du skal i gang med din nye hjemmeside:

 

1. Installer den seneste version af WordPress
Brug altid den senest version af WordPress, og endnu vigtigere, hold det opdateret. WordPress frigiver med jævne mellemrum opdaterede versioner. Er du logget ind i WordPress, vil du automatisk blive spurgt, om du ønsker at opdatere til den seneste version, husk altid at få gjort dette. Et lille godt råd, er at tage en sikkerhedskopi af samtlige filer på serveren, FØR du opdaterer. Hvis noget skulle gå galt, er det rart ikke at have mistet sin hjemmeside.

Et par gode grunde til at holde WordPress opdateret til den senest version, er især sikkerhed og brugerfladen. Da WordPress er (måske) det mest populære open source CMS i verden, er det også konstant udsat for hackerangreb. Med nye versioner forbedrer WordPress ofte sikkerheden.

2. Køb et professionelt tema
Jeg ved, at det er fristende at downloade og installere et af de flere tusind gratis temaer til WordPress. Indrømmet så er mange af dem også både flotte og brugbare. Dog vil jeg stadig anbefale at købe et professionel tema til din hjemmeside. De to vigtigste grunde til det er for det første, at du få rigtigt meget mere ved at betale en smule, frem for et gratis tema. Mange professionelle temaer kan købes for et par hundrede kroner. For det andet er sikkerheden på et temaer, som man betaler for oftest meget højere end på de gratis. Af den simple grund, at de bliver udviklet med salg for øje, og der bliver derfor lagt mange flere kræfter i dem.

3. Pas på med at installere plugins
Mit sidste råd til din nye WordPress hjemmeside, handler i høj grad også om sikkerhed. Som nævnt er WordPress et oplagt emne for hackere. En indgang til din hjemmeside for hackere er de mange gratis plugins. Mit råd er at være påpasselig med at bruge dem, ikke at du skal lade helt vær. Der findes masser af gode og virkelig brugbare plugins til WordPress. F.eks. er All-in-One-SEO pluginet blevet utroligt efterspurgt og udvikles konstant. Der findes masser af plugins, som på overfladen ser uskyldige ud, men kun er lavet med ét formål, at få adgang til din hjemmeside.