I Danmark vil vi gerne være på forkant med alt, der drejer sig om iværksætteri, men et af de steder, hvor vi er bagud og lader os slå af Estland, er på skat. Version2 skrev bl.a. en artikel om, hvordan landet ønsker at gøre det endnu mere attraktivt at være iværksætter i Estland – også for os, som ikke bor der fysisk!

Landet introducerer 0 % skat af overskuddet, hvis pengene bliver i virksomheden. Men hvorfor stoppe her – hvad med at give tilskud til virksomheder, som er i vækst, og som øger antallet af arbejdspladser?

Forestil dig, at du er iværksætter med vækst, og din forretning hamrer derudaf. Som en følge af væksten skal du ansætte, men ofte mangler du penge til at ansætte hurtigt nok, fordi cashflowet skal følge med til at kunne betale det stigende antal lønninger. Det er et af de problemer, som vi er oplever i min virksomhed Billy’s Billing.

Hvis Danmark skulle blive endnu mere iværksætter-venligt, burde man introducere fradrag for ansatte eller nedsætte momsen. Det kunne fx gøres ved, at disse virksomheder ikke betalte moms for en periode, eller at de ansatte ikke betalte skat af deres løn, så virksomheden kunne give en bruttoløn, som var lavere. Effekten ville være klar: flere arbejdspladser, mere vækst og et bedre samfund.
Er du enig eller uenig?

 

Toke Kruse

32 år, bosiddende i San Francisco, ejer og stifter af regnskabsprogrammet Billy’s Billing, forfatter af flere bøger om iværksætteri, herunder den kommende bog A PLAYERS, og blogger på www.tokekruse.dk.