På det tyske marked gemmer der sig flere mulighederne for danskere, der vil ”go global” med deres virksomhed, og som gerne vil tage springet ud i verden. Og samtidig kan vi også tage en del med hjem til Danmark ved at kigge over på den anden side af grænsen til naboens mange iværksættermetropoler og regioner. Et godt springbræt til resten af verden I dag tager det fire timer i tog mellem København og Hamborg. Med en Fehmern-forbindelse vil det tage tre timer, da selve kørslen mellem Rødby og Puttgarden kun vil tage ti minutter mod færgernes 45 minutters sejllads. Har det nogen betydning for mig som iværksætter, tænker du måske? Hvis du har bare en lille smule internationale ambitioner, så er svaret ja. For som Danmarks største handelspartner udgør det tyske marked en femtedel af den samlede danske import og eksport. Og byer som Hamborg, Berlin og München emmer i dag af kreativ iværksætterigejst og internationale iværksættermiljøer, som både København, og danske iværksættere som helhed, med fordel kunne lade sig inspirere af. Samtidig nyder de tyske storbyer, og Berlin især, godt af at have gode afsæt til resten af Europa, lave lønninger og leveomkostninger og en stor tiltrækningskraft på mange


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt