Et meget vigtigt – og til tider overset – parameter i en ansættelses- og fastholdelsesproces er motivation. For hvordan motiverer du din medarbejder, hvis du ikke kan tilbyde en tung lønpose? Det har Iværksætteren sat sig for at finde ud af og har i den sammenhæng taget en snak med motivationsforsker Steen Scheuer fra Syddansk Universitet, der lægger vægt på at sikre et fælles alignment, stille krav og føre en løbende dialog med medarbejderen. Steen Scheuer har arbejdet med motivation på både RUC, CBS og siden 2008 på Syddansk Universitet. Han har 30 års erfaring med motivationsforskning, så det er ikke hvem-som-helst, som Iværksætteren har mødt på en solrig senforårsdag i maj. INTERVIEWER: Der er altid en vis risiko forbundet med at være iværksætter. Det samme formoder jeg, at der er i et muligt ansættelsesforhold med iværksætteren som arbejdsgiver og den risikovillige jobsøgende som arbejdstager. For som arbejdstager for en iværksættervirksomhed, er det nærliggende at forestille sig, at der er en del, der spørger sig selv, om jobbet overhovedet eksisterer om et år. Hvordan vil du vurdere, at man i et ansættelsesforhold som ovenfor beskrevet, sikrer, at der er et match mellem iværksætterens forventninger og jobtagerens motivation for at tage


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt