Diskrimination Der er stor fokus på diskrimination i disse år. Derfor er der en række faktorer du ikke må lægge vægt på eller bruge som begrundelse – det gælder lige fra annoncering til ansættelsessamtale samt ved afslag på ansøgninger, under ansættelsesforholdet og ved en afskedigelse. Ligebehandlingsloven og Forskelsbehandlingsloven beskytter mod diskrimination på grund af køn, race, hudfarve, religion eller tro, politisk anskuelse, seksuel orientering, alder, handicap eller national, social eller etnisk oprindelse. Du skal være opmærksom på både den direkte forskelsbehandling og den indirekte. Der er tale om direkte forskelsbehandling, når en person på grund af eksempelvis alder behandles ringere end en anden i tilsvarende situation. Den indirekte forskelsbehandling kan opstå, hvis et firma stiller uforholdsmæssigt store krav til danske sprogkundskaber, når der søges rengøringsassistenter, og derfor afviser udenlandske ansøgere, fordi de taler med accent. Ligebehandlingsnævnet behandler et stigende antal sager om diskrimination på arbejdsmarkedet. Det er nemt og gratis at klage, så stigningen må forventes at fortsætte. Ansættelseskontrakt Dine medarbejdere skal have en ansættelseskontrakt, der afspejler det konkrete ansættelsesforhold. Du kan downloade mange kontrakter fra nettet, og dem kan du vælge at bruge som udgangspunkt – aldrig som færdig løsning. Du skal skrive alle ”væsentlige vilkår” i kontrakten –


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt