Fritteren i voksenudgave bliver fremtidens arbejdsmarked I de kommende år vil vi se selvstændige, mere individuelle og krævende medarbejdere, hvilket vil stille nye krav til lederne og ledelsesformerne. Vi får flere iværksættere og selvstændige erhvervsdrivende. Og så kommer arbejdet til at foregå som i Fritteren eller SFO’en – flere medarbejdere sættes sammen ad hoc efter opgaven i nogle kreative, dynamiske relationer med andre, som bidrager med de kompetencer, man selv mangler. Man kan forestille sig, at en arbejdsdag på en større arbejdsplads kan starte med spørgsmålet, ”hvem vil være med til dette projekt i dag?”, og så byder man ind – enten som ansat eller som ekstern. Jeg synes, det er positivt, at så mange unge nu drømmer om egen virksomhed og det spændende og tilfredsstillende liv, som følger med. Jeg ser gerne denne udvikling fortsætte, og fra Dana søger vi af forskellige veje at fremme tendensen. Forventningsclash kan blive fremtidens udfordringer for arbejdstagere Vi vil opleve et clash mellem arbejdsgiverens forventning og håbet om at fastholde dygtige medarbejdere på den ene side og medarbejderens frihedstrang til at pusle med sit personlige projekt på den anden side. Livskvalitet er for stadig flere mennesker vigtigere end status, og det kan føre


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt