Hvis du står og skal starte en virksomhed, ved du også, at der er brug for finansiering. Det er ikke altid helt nemt at skaffe, og der følger altid risici med. Merete Friis har dog et par nyttige råd, som kan klæde dig på til mødet med banken. Kaffe er undervurderet ”Laila Pawlak sagde engang, at kaffe er det mest undervurderede middel til at forretningsudvikle ens virksomhed. Og det, synes jeg, er en kanon indstilling! Hvis vi bare kunne drikke noget mere kaffe med iværksætterne, så tror jeg, at vi kan få dem til at sætte tingene i det rigtige perspektiv. Det tager ikke nødvendigvis meget mere end en halv time at få dem til at se, hvad det er, de skal gøre sig klart, før de kommer til os og beder om finansiering,” fortæller Merete Friis energisk. Og Jyske Bank gør faktisk meget for, at iværksættere skal føle sig velkomne. De har hyggeligt indrettede lokaler, der indbyder til snak, kaffe og gode refleksioner – også for iværksættere. ”Hvis iværksætterne ikke føler sig så godt behandlet i banken, må vi vise dem, at de er velkomne og fortælle dem, at de er det. Vi skal være gode til at spotte de virksomheder, som er fremtidens vindervirksomheder, for de er der jo! Iværksættere er jo potentielt rigtig gode fremtidige kunder for os, så derfor skal vi investere i dem! Vi skal tættere på de her iværksættere, eventuelt over en kop kaffe, så de får gode oplevelser!” forklarer Merete Friis. Gør dig klart, hvad du vil Hun ærgrer sig over, at iværksættere ofte tror, at de skal være 100 % forberedte, inden de kommer i banken, og at de skal have svar på alle spørgsmål. Det, der er vigtigt, er ikke, om du som iværksætter kan svare på alting men, at du


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind