Den udvidede selvangivelse er for mange selvstændige regnskabets time. Jo mindre, du har haft styr på den skattemæssige side i løbet af året, jo mere spændende bliver det. Når selvangivelsen bliver afleveret, ved vi, om vi skal på sommerferie eller tømme opsparingen for at betale restskat. SKAT ved meget i forvejen. Har du haft løn, dagpenge eller tilsvarende ved siden af virksomheden, vil selvangivelsen på SKATs tast-selv være forud udfyldt med nogle forslag, du bare skal godkende. Men der er også meget, de ikke ved. Derfor er virksomhedens bogførte regnskab helt nødvendigt at have ved hånden, når indberetningen på tast-selv foregår. Renter Til trods for, at virksomheden har sin egen Nemkonto, kan SKAT og bankerne tilsammen ikke skelne mellem, hvad der er private renteindtægter og -udgifter, og hvilken del, der tilhører firmaet. Derfor er det almindeligt, at de beløb, som SKAT foreslår i rubrikkerne om renter (rubrik 31 og 42), er forkerte og skal korrigeres for den del af bankrenterne, som er bogført i virksomhedens regnskab. Virksomhedens over- eller underskud skal angives i rubrik 111 eller 112. Men spørgsmålet om, hvor mange felter, der herudover skal udfyldes, afhænger ikke af bundlinjen men af omsætningen: Hvis omsætningen er under 300.000 kr., kan man springe punkt 320 -335 på virksomhedsskemaet/regnskabsoplysninger over. Netop de punkter, som volder flest kvaler. Det betyder ikke, at de personligt ejede virksomheder med en indkomst på under 300.000 kr. slipper for at føre regnskab. SKAT kan til enhver tid rekvirere yderligere oplysninger. Ikke desto mindre gør det opgaven med udfyldelsen af selvangivelsen lettere for de nystartede og meget små virksomheder. Balancesummen De fleste slipper dog ikke for regnskabsoplysningerne i rubrik 320-335. Med et bogført regnskab, som er skattemæssigt afstemt, kan stort set alle regnskabsoplysningerne aflæses direkte. SKAT vil vide noget om virksomhedens vareforbrug, salgsfremmende omkostninger, køb og salg


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind