Som det første vikarbureau i Danmark har SENIORVIKAR valgt at fokusere udelukkende på seniorer. Bureauet dækker alle brancher og faglige niveauer og tilbyder både vikarjobs, projekt- og fastansættelser. ”Allerede som plus-45-årig er man ikke så attraktiv på arbejdsmarkedet, som man burde være. Og når man er fyldt 50 år, begynder man at blive sorteret fra. Hvad enten vi kan lide at sige det højt eller ej, så sker det i høj grad,” siger Marit Tøsse, som er den ene af to kvinder bag virksomheden. Hun har selv siddet som leder og rekrutteret medarbejdere, så hun kender problematikken fra sit eget virke. Og så har hun i øvrigt selv rundet de 50. ”Seniorer er ofte løntunge, så det kan være et bevidst fravalg fra virksomhedens side ved en fyringsrunde. Men vi vil gerne skabe fokus hos de danske arbejdspladser på, hvilken styrke det er de sorterer fra,” siger Marit Tøsse og forklarer: ”De unge er super-dygtige. Mendet er ikke sikkert, at det er det optimale for alle virksomhedens kunder, at få rådgivning fra en under 30. Der er virkelig behov for at blande kortene på arbejdspladserne og have medarbejdere i alle aldre. Man kan lære utroligt meget af hinanden.” En hjælp til virksomheder SENIORVIKAR vil gøre det nemmere for virksomheder at ansætte seniorer. Det gør de ved at påtage sig arbejdsgivernes forpligtelser. ”Det er os, der ansætter medarbejderen, og virksomheden leverer opgaverne. Det betyder, blandt andet, at der ingen opsigelse er,” siger Marit Tøsse, der udvikler bureauets afdeling i København, mens makkeren Maria Mølgaard står for Århus-afdelingen. ”Vi skal selvfølgelig have betaling for vores ydelse, men vi fratager virksomheden en stor byrde ved, at de ikke skal tænke på ansættelse, opsigelse, feriepenge, pension, indberetning af løn og alt mulig andet administration,” siger Marit Tøsse og nævner, at det også er oplagt


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind