Hvis man ansætter et team af egyptiske IT-udviklere via inCaptiva Offshore Solutions, koster hver medarbejder omkring 18.000 kroner om måneden. En dansk IT-udvikler koster typisk det tredobbelte, når man medregner alle omkostninger med PC, arbejdsplads osv.. Det økonomiske incitament er således til at få øje på, men økonomi er langt fra det eneste argument for at flytte IT-udviklingen til Egypten. Hermed et eksempel fra inCaptivas kundebog: En stor virksomhed i Vestjylland har brug for IT-udviklere med nogle specifikke kompetencer. Virksomhedens udfordring er, at den ligger i netop Vestjylland, for selvom man vil betale for det, er det umuligt at tiltrække medarbejdere, der kan opfylde behovet. ”Vi har etableret et team af udviklere i Kairo, som matcher de tekniske og menneskelige kompetencer, som kunden har brug for. Vi ansætter teamet og sørger for kontorlokaler, det juridiske og alt hvad der skal til. Kunden har fuldstændig fri og direkte adgang til medarbejderne i Kairo, så det egyptiske team bliver en forlængelse af kundens forretning i Danmark,” siger Hans Henrik Groth, der har en HR-baggrund fra IT-branchen og tidligere har arbejdet med bl.a. Pakistan og Ukraine. ”I og omkring Kairo bor cirka 25 millioner mennesker. De har rigtig gode universiteter, hvor der hvert år uddannes 13.000 IT-folk, som er yderst kompetente. Så der er masser at tage af,” siger Hans Henrik Groth og fortæller til sammenligning, at der i Danmark uddannes omkring 1300 om året. En komfortabel og sikker lokation inCaptiva Offshore Solutions er etableret som en spinoff af inCaptiva, en traditionel IT-konsulent-virksomhed med hovedsæde i Odense. Offshore kunderne skruer typisk deres set-up sammen så det har ”et lille hoved” i Danmark og ”en stor muskel” i Kairo. ”Ud over en stor masse af dygtige IT-folk, så har Kairo en geografisk tilgængelighed, som er afgørende. Det tager blot fire og en halv time


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind