dare2mansion

Iværksættere åbner professional playground i København

”Vores ambition har været at skabe et sted, hvor man ikke bare passer sig selv og taler om behovet for netværk, men hvor beboerne – eller Mansioners, som vi kalder dem – rent faktisk bruger hinanden til både personlig og professionel udvikling. Derfor siger vi også lidt flabet, at ’vi stræber efter at betale dig for at bo her’. Der skal være så meget værdi i at være en del af DARE2mansion, og man skal få så mange opgaver og relationer, at det ikke giver mening at flytte,” udtaler Founder og Chief Experience Officer Laila Pawlak.

Som en del af DARE2mansion kan man imidlertid ikke købe sig til en kontorplads, men skal først anbefales ind. Det handler ifølge Laila Pawlak om at kunne sikre det rette mindset samt en høj grad af diversitet i huset.

”Det er ultra vigtigt for os, at alle beboere har et mindset, der selvfølgelig er fokuseret på at drive og udvikle ens egen forretning, men i lige så høj grad at dele viden, kompetencer og energi med de andre beboere. For derigennem kan vi – i fællesskab – skabe unikke ydelser, der kan tage kampen op i et benhårdt marked præget af finanskrise, manglende investeringslyst fra bankerne og rådvildhed fra politisk side. Derfor har vi også et meget stærkt fokus på diversitet i DARE2mansion. Frem for at være et niche-sted kun for kreative eller socialøkonomiske initiativer, er vi tværtimod et sted, hvor vi bevidst sætter et hold med meget forskelligartede kompetencer. Vi tror på, at man lærer allermest af dem, der er anderledes end én selv. Det, der binder os sammen, er værdier frem for branchefællesskab”, fortsætter Laila Pawlak.

Udover kontorlokaler og fleksible arbejdspladser har DARE2mansion utraditionelle møde-, kursus- og konferencefaciliteter, en café, udendørs lounge, et stort bibliotek, kreativt værksted og et fotostudie til udlejning. Huset summer i det hele taget af kreativitet og en alternativ tilgang til indretning.

Siden ejendommen blev overtaget den 1. april i år er der investeret mere end 3000 frivillige timer i istandsættelsen, og de to stiftere har senest modtaget Pine og Gilmores Experience Management Achievement Award i USA for deres store arbejde med at gøre stedet til en oplevelse. Al interiør er således genbrug, så uanset om man peger på en stol, et bord, eller det service der spises af, så er tingene doneret af en masse forskellige mennesker og organisationer, der alle har ønsket at bidrage til DARE2mansions ambition om at skabe POSITIVE IMPACT ved at give nyt liv til ting, der ellers ville være døde eller stå ubrugte hen. Derfor har alle ting i huset også en historie. Der er f.eks. det sæt tallerkener og kopper, som en af DARE2s kunder spiste af igennem universitetsårene, men som siden har stået ubrugt i kælderen. Der er stole og borde hentet i 4. sals højde fra et tidligere reklamebureau på årets varmeste dag og et bibliotek på over 2500 management-bøger, som blev doneret til DARE2mansion, fordi ejeren ville sikre sig, at biblioteket og al den inspiration, viden og idérigdom, det indeholdt, fik et nyt liv blandt andre mennesker.

DARE2mansion er ligeledes skabt på tætte samarbejder med en række store danske virksomheder, der også så perspektivet i at være medskabere af en kreativ hub, der bryder med normen. Malingsproducenten Dyrup har f.eks. sponsoreret for flere hundrede tusinde kroner maling til istandsættelse af ejendommen. Livsstilskæden Bad & Stil har doneret nye, japanske toiletter, som endnu ikke er kommet på markedet i Danmark. Teleselskabet Call me har indrettet ’Tal ordentligt’-rum i huset, så alle Mansioners har et sted, hvor de kan gå hen og tale privat, og Jyske bank har installeret en pengevæg med dertilhørende ’cash cow’, hvor iværksætterne kan finde viden og rådgivning til deres projekter.

”Det er både enormt rørende og et stærkt bevis på styrken i netværk at se, hvor meget venner, vores netværk, samarbejdspartnere og sågar netværks netværk har investeret af tid, energi og konkrete bidrag for at være med til at realisere visionen om DARE2mansion sammen med os,” siger Laila Pawlak.

”Der er intet, der tyder på, at krisen er ved at være ovre, og hverken banker eller politikere kommer til at gøre den afgørende forskel. Som iværksættere ligger bolden hos os selv,” slutter Laila Pawlak. ”Derfor har vi – sammen med en masse fantastiske mennesker – skabt DARE2mansion – en professional playground, hvor vi gør arbejde til leg og skaber et fællesskab, hvor andre iværksættere og free agents kan finde et hjem fyldt med potentiale og muligheder.

 

Del indlægget

// dkiv.dk 2023

Danske Iværksættere

Dansk Iværksætter Forening har skiftet navn til Danske Iværksættere og hører nu hjemme på DKIV.dk