”Langt de fleste erhvervsbøger er skrevet af konsulenter på konsulentsprog. Andre, særligt biografier, er selvforherligende og uden substans. Min bog er en beskrivelse af forskellige forretninger og virksomheder, jeg har startet og solgt med succes. Andre forretninger, der ikke har fungeret. Hvordan foregår det – hvem, hvad og hvor. Det er en bog, jeg håber, vil inspirere til øget entreprenurship i Danmark. Noget vi virkelig savner,” siger Jesper Øhlenschlæger og påpeger, at bogens underforståede budskab også er, at vi må hylde dem, der tager initiativet, og søge at holde de personer tilbage, der gang på gang forhindrer forretninger i at blive gennemført. ”Bogen beskriver også årerne før finanskrisen, og hvordan bankerne agerede. Den tager læseren en tur med ind i finanskrisen, hvor det blæste mest. Jeg har ikke skrevet en lærebog. Det er heller ikke en politisk bog. Men en beskrivende bog. Læseren må træffe sine egne konklusioner,” fortsætter han. Ligesom alle iværksættere har 42-årige Jesper Øhlenschlæger haft sine op- og nedture. I 2003 stiftede han typehusfirmaet M2, hvor man revolutionerede byggebranchen ved at bygge arkitekttegnede huse til den jævne dansker. I 2007 solgte han sine aktier i M2 og fratrådte som adm. direktør i typehusfirmaet. Derefter kastede han sig over vindmølleindustrien og skabte firmaet Skykon, som gik konkurs i 2010. ”Jeg har haft succes igennem de sidste 25 år. Der har været perioder, hvor partnere har skuffet, eller hvor udefrakommende begivenheder har bevirket, at det ikke gik så stærkt, som jeg havde


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt