En vision for Det Grønne Danmark Med rapporten ”2050 – Det bli’r et yndigt land” er Realdania sammen med en lang række eksperter kommet med et bud på, hvordan det Det Grønne Danmark kunne komme til at se ud. Der er selvfølgelig tale om mulige scenarier. For selvom man prøver, er det svært at forudse, hvad fremtiden vil byde på. Fremtiden skal være en hjemmebanefordel Det er et ambitiøst mål at gøre Danmark 100 procent uafhængigt af fossile brændstoffer; at gøre Danmark til et land, der skaber velstand og vækst gennem bæredygtige løsninger. Det kræver, at vi omstiller hele vores energisystem, at vi minimerer den miljømæssige belastning af vand, luft, jord og biodiversitet – og samtidig skaber den økonomiske vækst, der bevarer og udvikler vores velfærd. Man kan sige, at det handler om at gøre fremtiden til en hjemmebanefordel, hvor vi i god tid tilegner os den viden og de kompetencer, som fremtiden vil kræve af os. For at en revolution af den størrelse kan gennemføres, behøver vi et fælles billede af den fremtid, vi ønsker. Det er det, der er baggrunden for 2050-rapporten og dens analyser af, hvad morgendagen (måske) bringer. Fremtiden er et iværksætterparadis For at blive lidt konkret. Vi har valgt at tegne et billede af Det Grønne Danmark, for der er meget, der taler for, at det er der, Danmarks fremtid ligger. Og deri ligger også et utal af muligheder for Iværksætter-Danmark. Fremtiden er jo i sin natur altid et iværksætterparadis. Det er i hvert fald der, hvor de uopdyrkede muligheder ligger. Og hvis vi tager udgangspunkt i nogle af de tanker, vi skitserer i 2050-rapporten, er der i hvert fald tre overordnede tendenser, der gør sig gældende, som nuværende og kommende virksomheder med stor sandsynlighed kommer til at skulle agere i forhold til. 1. Væk med ”siloløsninger” Der bliver et voksende behov for virksomheder, der kan tænke på tværs af faggrænser. For eksempel: Hvis man i dag som husejer får lyst til at klimasikre sit hus. Så kan du forberede dig på at skulle


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind