startup_buzz_b

Danmark skal have flere succesfulde iværksættere

“Fordi det giver mening at gøre en forskel! Vi skylder vores samfund at give iværksætterne, der næsten pr. definition mangler tid, penge, kompetencer og sparring, et ’brainboost’ af den anden verden. En bouillonterning af læring, der kan skyde dem ud i stratosfæren til gavn for Danmarks fremtidige vækst,” siger Laila Pawlak.

Og netop det er baggrunden for etableringen af The STARTUP BUZZ, der drives af DARE2network med support fra Arriva og nogle af de mest visionære byer og virksomheder i landet – alle med passionen for at skabe flere succesfulde iværksættere. Sammen sender de hvert år 10-12 iværksættere på en ’moderne dannelsesrejse’ i 5 dage.

The STARTUP BUZZ
The STARTUP BUZZ er en specialindrettet bus, der i uge 46 international iværksætteruge) kører 10-12 iværksættere rundt i Danmark. På rejsen møder iværksætterne – BUZZ´erne – en skare af fremsynede, succesfulde og nytænkende mennesker og virksomheder, som de kan lære af, og som giver dem skarpt input til deres forretning. En brainboost-bouillonterning om man vil!

Undervejs arbejder iværksætterne ikke kun med deres egen forretningsmodel, men også i teams omkring forskellige samfundsopgaver (eks. en kampagne til hvordan vi får flere succesfulde iværksættere eller lokale opgaver, der løses i samarbejde med de byer, buzz’erne besøger). Dette for at bidrage tilbage til samfundet og styrke de involveredes evner til at se muligheder og arbejde med diversitet.

“Det gode ved STARTUP BUZZ’en er, at vores BUZZ’er får en masse inspiration, viden og netværk samtidig med, at de også kan give noget tilbage til de lokale byer,” siger Laila Pawlak. “Og så har vi oplevet en overvældende lokal opbakning, uanset hvor vi lander med BUZZ´en. Det er fedt, at der er andre, der også vil være med til at hylde iværksætteri og gøre en forskel for vores BUZZ´ere.”

Who gets on the BUZZ?
For at blive STARTUP BUZZ’er skal deltagerne igennem en audition, som afholdes i København med et udvalgt panel. Deltagere bliver udvalgt på følgende måde:

Primært: Mennesket bag: Det er mennesker, der skaber succesfulde virksomheder. Er der substans, mod og energi til at føre idéer ud i livet? Har kandidaterne det, der skal til? Er de DARE, CARE, SHARE og kan de skabe POSITIVE IMPACT?

Sekundært: Diversitet på alle niveauer blandt deltagerne. Iværksættere i alle afskygninger, studerende, unge, midaldrende, ældre; dem med endnu ufærdige og flyvefærdige idéer, som mangler brainboostet, der skyder dem videre og dem som har været i gang i noget tid! DIVERSITET er afsæt for innovation.

Tertiært: Deltagerne skal være indstillede på at gennemgå en audition, hvor de fremlægger idé, virksomhed og vigtigst af alt SIG SELV for et inviteret panel. På baggrund af auditions bliver 10-12 deltagere udvalgt – afhængig af talentmassen. De udvalgte er særligt egnede på TV, i grupper og kan bidrage til andre.

Sidste års projekter var lige så forskellige som BUZZ’ernes personligheder. De tæller alt fra én, der har udviklet en shaving gel (der også blev nomineret som årets kvindelige iværksætter), app-udviklere, et sports management koncept, en vin-handler og et online-koncept, der skaffer funding til andre iværksættere.

Kåring af årets BUZZ’er Ved projektets afslutning kåres årets BUZZ’er. Præmien til årets BUZZ’er er et professionelt advisory board i et år, konsulenthjælp, grafisk assistance, advokat- og revisionsbistand, kurser og meget andet. Alle iværksættere, der bliver udvalgt til at deltage på bussen, får desuden tilknyttet en personlig coach før, under og efter forløbet og en række andre ting, der kan hjælpe til at få deres virksomhed godt fra start.

Vinderen af årets STARTUP BUZZ’er 2011 blev den kun 26-årige Morten Stahl Pedersen, der har åbnet 3 oplevelsesbaserede vinforretninger på 2 år under navnet SmagFørst.

”Jeg er så vanvittigt stolt over at være blevet kåret til åretsSTARTUP BUZZ´er – og særligt fordi de 11 andre, som var med på turen, er så sindsygt dygtige. Det kunne have været hvem som helst af os, der endte med at få prisen,” fortæller Morten Stahl Pedersen og fortsætter “Det har uden tvivl været den mest lærerige uge i mit liv. Vi har oplevet så vanvittigt meget, og jeg har virkelig opdaget, hvor meget diversitet og netværk betyder.”

Sådan kommer DU med Er du én af Danmarks skarpeste Iværksættere, så har du mulighed for at blive nomineret til at komme med på turen.

Du kan ikke indstille dig selv, men skal indstilles af andre. Så følg med allerede nu på www.facebook.com/STARTUPBUZZ
– indstillingerne begynder snart.

 

Del indlægget