Vi har lagt vinteren bag os – foråret er på vej. Og ligesom foråret giver nye kræfter til naturens økosystemer, er et godt dansk erhvervsklima også afhængigt af den fornyelse, som vores iværksættere skaber. Iværksættere giver nemlig dynamik og konkurrence i det etablerede erhvervsliv – både på områder, hvor Danmark allerede har særlige styrker og på områder, hvor der er nye potentialer. Iværksættere skaber nye job og er dermed med til at øge beskæftigelsen. Så iværksættervirksomheder er vigtige – ikke mindst i krisetider, hvor mange etablerede virksomheder afskediger ansatte. Iværksættere er således en del af løsningen på vores vækstudfordring. Jeg er derfor som erhvervs- og vækstminister parat til at arbejde for at skabe gode rammer for iværksættervirksomheder. Udviklingspakken skal give bedre finansieringsmuligheder Mange virksomheder har i de seneste år haft svært ved at finde finansiering, og konsekvenserne af krisen vil formentlig også kunne mærkes de kommende år. Det gør det svært for mange virksomheder at komme tilbage på vækstsporet, men fra regeringens side følger vi situationen nøje og møder udfordringerne offensivt. Det er baggrunden for, at regeringen i starten af marts har indgået en ambitiøs og bred politisk aftale, der skal fremme iværksætteres og små og mellemstore virksomheders muligheder for finansiering. Udviklingspakken vil øge lånefinansieringen til vækst og eksport med mindst 20 mia. kr. Pakken har bl.a. styrket Vækstfondens muligheder for at hjælpe nye og mindre virksomheder med at få finansiering. Dels gennem en forhøjelse på mere end 550 mio. kr. af lånerammen for Vækstkautionsordningen. Dels ved at give Vækstfonden mulighed for at yde ansvarlige lån for op til 500 mio. kr. Derudover har vi i forbindelse med regeringens Kick-start pakke styrket lånerammen for kom-i-gang-låneordningnen med 150 mio. kr. Det betyder, at ca. 300 iværksættere kan få lån via ordningen. Derudover har vi nedsat et udvalg, der skal se på


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind