Når jeg møder mennesker, der producerer deres varer i Kina, bliver jeg ofte mødt af tre frustrationer: 1. Varerne kommer ikke hjem til tiden 2. Priserne stiger og stiger – nogle gange bare ´fordi´.. 3. Når varerne endelig kommer hjem, er de langt fra den kvalitet, der var aftalt Kan det egentlig lade sig gøre at producere varer i Kina, der kommer hjem til tiden, til aftalt pris – og i rette kvalitet? Ja. Bestemt. Men det kræver opfølgning, indsigt og tålmodighed. Jeg vil i denne artikel give dig tips til, hvordan du lykkes med din produktion hos din kinesiske leverandør. Tip #1: Kend dig selv. Hvad er det, du gerne vil have? I kampens hede kan produktudviklingen gå stærkt. Rigtig stærkt. Og nogle gange er der ikke langt fra designerens skrivebord til indkøberens ordrebog. Men det kan betale sig at være tålmodig og rykke leveringen. Altså hvis det overhovedet er muligt. Nuvel, i en iværksætterverden skal tingene nogle gange gå stærkt for at sikre, at produktet rammer markedet i tide. Men har du tid til at lade en mindre prøve-produktion køre igennem, vil alle ´børnesygdomme´ ikke være helt så frustrerende, som hvis de havde endt i tabt salg grundet en overskredet deadline. Derudover vil du hurtigt kunne ødelægge din relation i Kina, hvis du konstant spørger om priser på produkter, der aldrig når produktion. Hav derfor tålmodighed, og vær sikker på, at det, du bruger leverandørens ressourcer på, er vel gennemarbejdet til mindste detalje. Tip #2: Vær sikker på at du har fundet den rigtige leverandør. Når noget bliver forsinket, skyldes det ofte, at leverandøren pludselig har opdaget, at han mangler en bestemt maskine eller en bestemt teknik. Det virker sært på en europæer, at leverandøren ikke ved, hvad der kræves på forhånd, men sådan er det nu engang i Kina.


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind