Den finansielle verdenskrise har nu raset på vore breddegrader siden oktober 2008 og erfaringerne kan efterhånden bruges til fremadrettet at indrette sin kapitalstruktur i virksomheden mere holdbart. Masser af virksomheder har skåret ned hvor man kunne og medarbejdere er sendt hjem i forsøget på at redde virksomheden. Antallet af konkurser har dog ikke kunnet undgås. Vi er blevet klogere og rigere på erfaringen fra en lang periode med krise, nedjusteringer, tilpasninger og andet godt.Nu er så kunsten at tage ved lære af det vi har oplevet og indrette virksomheden på en mere holdbar kapital-platform og ikke alene overlade det til bankerne at finansiere drift og udvikling. Når krisen rammer bankerne og kravene om solvens øges så havner regningen hos virksomhederne. Samtidig er likviditeten som følge af krisen blevet langt mere eksponeret. Leverandørerne kræver større sikkerheder og forudbetaling. Kunderne forventer længere betalingsfrist. Virksomheden er havnet i likviditetsklemmen. Pengebindingen i ordrer er med andre ord udvidet. Det gælder for virksomheder om hurtigt at erkende situationen og undersøge de utallige muligheder for supplerende finansiering, der er på markedet. Der er næppe en finansieringsløsning, der er ens for alle virksomheder – og udbuddet er da også mangfoldigt. Der er megen fokus på iværksætteri og vækst i Danmark. Vi skal jo skabe noget nyt for at kompensere for de mange arbejdspladser vi gennem de seneste par år har tabt til arbejdsløshedskøen og arbejdspladser i fjerntliggende lande. Men er virksomhederne ikke mere optaget af kortsigtet optimering på de indre linier ? Evner virksomheden at vurdere de mange muligheder for supplerende finansiering ? Fordi kompleksiteten er så stor og tilbuddene er så mange kan det være vanskeligt at skabe sig det nødvendige overblik – hvad er faktisk muligt og hvad gør virksomheden konkret for at komme i betragtning i ansøgningen om de mange finansieringsløsninger ? Bankerne kan


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind