Iværksættere er afgørende for et lands udvikling. Næsten alle gode ideer og store virksomheder er begyndt som iværksætteri, og det er i høj grad fra iværksættere, fremtidens gode ideer, arbejdspladser og vækstområder skal findes.Vi har i Danmark tradition for en meget flad erhvervsstruktur med mange mindre og mellemstore virksomheder, som i takt med udviklingen af den første gode idé bliver til mere innovation og flere arbejdspladser. Kombineret med, at det er rigtig nemt at etablere sin egen virksomhed gør, at der ikke er så langt fra ord til handling for iderige mennesker i det danske samfund. Vi har da også en imponerende stor andel nye iværksættere, der hvert år starter egen virksomhed. Vi har dog udover mangel på finansiering en udfordring i at få flere iværksættere til at overleve de første hårde år og blive til vækstiværksættere. Her kan udenlandske iværksættere bidrage. Udlændinge kommer med ideer og netværk Udenlandske vækstiværksættere kan hjælpe på flere områder. Som de danske er de ofte etableret i deres hjemlande og har gjort sig nogle erfaringer om, hvordan man kommer igennem de første år og får gang i en stabil vækst. Derudover kommer de med nye ideer, teknologier og netværk. Danske iværksættere kommer ikke altid ud over rampen, fordi de mangler netværk, markedskendskab eller finansiering. I et tæt samarbejde med andre udenlandske iværksættere kan de få bedre fat i andre markeder. Dette kan måske føre til større eller mere komplekse ordrer, hvor dansk teknologi eller services bliver koblet sammen med en udenlandsk teknologi eller ydelse. Dermed bliver resultatet en samlet løsning, der er mere attraktiv for større globale kunder. Iværksættere fra andre lande kommer med en anden tilgang til det at drive og udvikle virksomhed, som især kan være med til at styrke vores mindre virksomheder. Her giver erhvervsklynger et godt forum for at stå


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind