smartlet

Bliv dus med internettet

Hvis man aldrig i sit liv har brugt en computer, kan det virke uoverskueligt at blive en del af digitaliseringsbølgen, selvom man gerne vil. Jesper Jørgensen her derfor udviklet ”SmartLet – den smarte tablet”, der skal gøre det nemt at få adgang til den digitale verden.
”Med en SmartLet skal man ikke tænke på hverken installation, opdateringer eller bredbåndsløsninger – vi klarer det hele. SmartLet indeholder standardapplikationer som eksempelvis email, kalender, Skype, Facebook og netbank. Løsningen er en tablet med en berøringsfølsom skærm, som er meget let at betjene. For det skal være så enkelt og intuitivt som muligt,” siger Jesper Jørgensen og nævner, at SmartLet også giver mulighed for telefonisk support alle hverdage.
”Jeg kender selv til udfordringerne fra min egen familie, som ringer til mig, når deres computer laver virusopdateringer. Selvom jeg har fortalt flere gange, at det bare er en opdatering, giver det utryghed om hvad det er for noget. Det er den utryghed vi gerne vil fjerne,” siger Jesper Jørgensen og fortæller, at han netop har indledt et samarbejde med fire kommuner omkring udvikling af specifikke applikationer, der kan optimere kommunikationen mellem kommunerne og deres borgere. De specialdesignede applikationer er eksempelvis kommunal selvbetjening, til- og fravalg af madudbringning, nødopkald med indbygget GPS og en medicinassistent med indbygget påmindelse og mulighed for at forny recepter. Tanken er, at kommunerne får et administrationsmodul, så de kan registrere borgere, der har lyst til at komme på systemet. Når kommunen sender en SmartLet ud til borgeren, indeholder den de applikationer, der passer til borgerens profil. Senere kan kommunen selv pushe nye applikationer efter behov.
”Applikationerne kan gøre hverdagen nemmere for de ældre. Men samtidig kan de være med til at løse kommunernes udfordring i, at der bliver færre hænder til flere ældre. Den selvbetjening, som SmartLet muliggør, kan dermed give store besparelser,” siger Jesper Jørgensen.
SmartLet vil blive solgt til kommunerne, men også til private via webshoppen som åbner 1. august 2011.

Læs mere på:
www.smartlet.dk

Del indlægget