Det går frem for iværksætteriet i Danmark. De nyeste tal viser en stigning i antallet af nyetablerede virksomheder i de sidste måneder af 2010, og tendensen rækker ind i det nye år, hvor vi i januar kunne byde velkommen til ca. 60 nye CVR-numre om dagen. Det er rigtig gode tal. Nu gælder det om at give de 60 nye virksomheder de rette betingelser for at udvikle sig og skabe vækst og arbejdspladser i landet.Lige nøjagtig betingelserne for vækst og udvikling ser imidlertid ud til ikke at være så gode. Kigger man på de seneste måneders konkursstatistikker, vidner de ganske vist om et fald i den samlede mængde konkurser, men desværre fortæller de samtidig, at rigtig mange af de allermindste virksomheder går konkurs. Og af dem er mange iværksættere. Mange af konkurserne skyldes naturligvis det aktuelle økonomiske klima, og den mangel på kunder og likviditet, finanskrisen medfører. Det kan vi ikke umiddelbart gøre noget ved, ikke alene i hvert fald, men noget må vi da kunne gøre – eller hvad? I DIF er holdningen helt klart ja! Hvad gør vi så for at hjælpe de danske iværksættere? Vi skubber til politikerne DIF arbejder løbende på at gøre livet lettere for iværksætterne i Danmark. Vi forsøger at præge dagsordenen, når politikerne taler om iværksætteriet og dets vilkår i Danmark. Vi har blandt andet ytret vores holdning om den såkaldte iværksætterskat, de fem milliarder kroner i risikovillig kapital som pensionskasserne skal bidrage med og de urimelige forskelle, arbejdsmarkedslovgivningen gør på selvstændige og lønmodtagere. Mens det kan være svært at styre de ydre omstændigheder, som i høj grad bestemmes af politikerne og de love og regler, de opstiller for iværksætterne, er det til gengæld muligt for den enkelte iværksætter at styre sin virksomhed, hvis han er ordentligt klædt på til udfordringen. Og udfordringer


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind