Verdens bedste restauranter og råvarer har i mange år primært være forankret i den franske gastronomi. Skulle det være fint, skulle det være fransk. Og dansk landbrug blev opfattet som bedst til at lave smør og bacon, englænderne kunne kalde ”cheap and cheerfull”, mens nordisk mad og nordiske råvarer indtil for ganske nyligt ikke har været at finde inden for finere gastronomi.Sådan er det ikke længere. I dag er interessen for det nordiske køkken og nye nordiske råvarer enorm. Således skrev en meget anerkendt engelsk madanmelder for ikke så længe siden, at “It is a potent combination: raw food, raw energy and raw passion, and it marks New Nordic cuisine as the most important new influence on world gastronomy.” (Terry Durack i The Independent, søndag d. 7. juni 2009.) Danmark er således ved at vinde plads på det gastronomiske verdenskort. Citatet ovenfor fra en af verdens førende madanmeldere samt begivenheder som kåringen af restaurant Noma som verdens bedste restaurant samt top tre placeringer af nordiske kokke til verdensmesterskaberne i gastronomi, Bocuse d’Or, er konkrete beviser på, at øget kendskab til nordisk gastronomi og nordiske råvarer kan blive et fremadrettet svar på den øgede konkurrence på det globale fødevaremarked. Der er derfor i øjeblikket en enestående chance for at udbygge og styrke kendskabet til dansk gastronomi og fødevarer. Der eksisterer allerede en lang række mindre projekter, initiativer og begivenheder til fremme af gourmet- og fødevareområdet i Danmark, et område, der har stort potentiale, og som er i vækst. Det er imidlertid i øjenfaldende, at der ikke koordineres og samarbejdes på tværs med henblik på at vise et samlet billede af Danmark som gourmet- og fødevareland. Hvis chancen gribes, kan Danmark med stor sandsynlighed i løbet af få år blive medlem af den lille, eksklusive klub af lande, der er internationalt kendte


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind