Når man som iværksætter får en idé til et nyt firmanavn eller et nyt produkt vil man som regel i samme åndedrag få tanken at checke, om det er muligt at reservere domænenavnet. Og når det er lykkedes at registrere ‘.dk’ eller ‘.com’ har man taget et godt første skridt til en af måderne at tjene penge på sin idé og sin viden: At beskytte sit varemærke.En domæneregistrering er dog kun det første skridt, for denne giver i sig selv ikke en juridisk beskyttelse af det gode navn. Hvis andre har retten til varemærket vil de nemlig i sidste ende også kunne kræve retten til domænet. Derfor gælder det om for nogle få tusinde kroner også at få et registreret varemærke (®) hos Patent og Varemærkestyrelsen. Noget, der hurtigt vil tjene sig ind igen, for man tjener penge på et varemærke fordi det sikrer, at man ikke forveksles med andre i markedet, men man sparer flere ved, at det sikres, at man ikke pludselig mister retten til det. Men varemærket er ikke det eneste, det er vigtigt at beskytte omkring den nye virksomhed eller nye produkt-idé . Der er nemlig mange forskellige slags viden, der knytter sig til forrentningsidéer og produkter. Så hvor skal man starte, hvis der skal tjenes flere penge på virksomhedens viden og rettigheder til viden? Fra varemærke til forretningskendetegn Det registrerede firma- eller produktnavn er et af mange forskellige forretningskendetegn, som man kan vælge at beskytte. Andre er bl.a. virksomhedens logoer, slogans, og måske forskellige elementer af ens særlige grafiske identitet. Et eksempel på en virksomhed, som har registreret deres eget ord, er Kvik Køkkener, som har opfundet og registeret ordet Samtalekøkken®. Det betyder at andre, som producerer køkkener, man kan samtale i, ikke kan bruge dette ord, som Kvik Køkkener var først med i deres markedsføring.


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind