Jeg har tilbage i 2007, i forbindelse med opgradering af min hjemmeside, fået lagt et billede ind af min daværende webdesigner. Jeg var allerede dengang opmærksom på royalty i fb.m. brug af andres billeder, men jeg fik at vide at pågældende billede var til fri afbenyttelse (royalty-free) og ingenting kostede. I dag sidder jeg så med et brev i hånden fra Getty-images.com der kræver 6.140,75 kr. i erstatning for ulovligt brug af deres billede, uden licens.Jeg kan dog se på deres hjemmeside at det pågældende billede er ”rigths-managed” og ”royalty-free”. De skriver i en følgeskrivelse med ”frequently asked questions”: “Al- though Royalty-Free images from Getty Images are different from Rights Ready and Rights Managed images, a license must still be purchased for royalty-free image use.” Hvad er reglerne for brug af Royalty Free billeder og omtalte licens – og er det ulovligt at bruge pågældende billede på min hjemmeside? Hvem har ansvaret – mig eller min daværende webdesigner? Hvordan forholder jeg mig bedst til ovenstående krav? Ud fra det, du forklarer om reglerne, ser det ud til, at der skal en licens til, uanset om der er tale om gratis benyttelse af billedet. Dette forhold reguleres efter det lands ret,


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt