”Det er alt eller intet. Man kan tage et job hos kommunen eller hos Novo og arbejde fra kl. 8-16, og være vennernes og familiens mand. Eller man kan springe ud i det ensomme hårde valg og blive iværksætter, i en garage, uden løn, og hvor man arbejder hele tiden.” Sådan er valget stillet op i dag, hvis man spørger Martin Bjergegaard fra københavnske Rainmaking. ”Man skal ikke forvente at have tid til venner, familie, sig selv og sin sport, hvis man skal tro de biografier, iværksættere skriver. De tegner et mørkt og trist billede,” mener Martin Bjergegaard. ”Men der er noget forkert i det. Det er en konventionel tænkning, der muligvis har været rigtig en gang, men verden er i udvikling, og ting, der ikke var mulige for nogle år siden, bliver det nu. Det interesserer jeg mig for – hvad bliver muligt nu?” ”I dag kan man f.eks. lave en virksomhed som Facebook, der gik fra ingenting til en værdi på 25 mia. dollars på få år. Iværksætteri bliver mere og mere vidensarbejde, i modsætning til i gamle dage, hvor Lego-manden selv stod i garagen og støbte sine Lego-klodser. Dengang var det hårdt knokkel, men i dag kan man gøre det mere raffineret, hvis man har de rigtige kompetencer, ideer, og teams. Så kan man rejse penge til at gøre det inden for en mere attraktiv ramme. Det er den følelse, jeg har haft – er det virkelig rigtigt, at det skal være så hårdt?,” spørger han. 25 rollemodeller Som en rigtig iværksætter lader Martin Bjergegaard det ikke blive ved tanken. Han besluttede sig for, at der måtte findes nogle rollemodeller rundt om i verden, der lever deres liv på lige præcis den måde, som han og kollegerne synes er rigtig. De skal findes, og beskrives – der


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind