Jeg fakturerer mine kunder via et økonomi-ssystem, der udskriver FI-kort. Indbetaling-erne herfra kan jeg indlæse automatisk i økonomissystemet. Men nogle kunder insisterer på at betale med check, hvilket for det første er meget gammeldags, og for det andet betyder, at jeg ikke kan indlæse alle indbetalinger automatisk, men skal behandle nogle manuelt. Men kan jeg i mine forretningsbetingelser kræve, at betaling sker via det fremsendte FI-kort og ikke på anden måde, eller er jeg forpligtet til at modtage den form for betaling, som kunden fremsender?  Du kan godt skrive i dine almindelige forretningsbetingelser, at betaling alene kan ske via FI-kort, og at check samt kontant indbetaling ikke kan finde sted. Du skal bare huske, at betingelserne skal være accepteret af kunden senest ved ordren for at de er bindende for kunden. Handler du eksempelvis alene over nettet kan du etablere en afkrydsningsboks, hvor kunden bekræfter at have set og læst dine betingelser inden købet.   Advokat Henrik Bartels, ADVODAN  Glostrup, heba@advodan.dk, 46145000  


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind