Hvis man vil være iværksætter, er der grundlæggende to måder at gribe det an på: Man kan gå rundt om den varme grød i måneder og år, eller man kan gøre som de 112 deltagere på den netop afholdte Startup Weekend i København: Give den fuld gas fra fredag eftermiddag til søndag aften.Konceptet er simpelt: Fredag dukkede de tilmeldte op og der blev afholdt 1-minut-pitches over de ideer, de havde med. Herefter blev der dannet teams omkring de ideer, som blev valgt, og så var det ellers om at komme ud af starthullerne. ”Der var 40 deltagere, der havde ideer med som de pitchede. Ude af de 40 pitches valgte deltagerne 14 ideer, og det endte med 12 teams, det største med 12 deltag-ere, det mindste med to. Én af ideerne smeltede sammen med en anden, og en anden døde,” fortæller Alex Farcet, der er hovedmanden bag den danske udgave af Startup Weekend. ”Efter pitchen gav vi deltagerne halv-anden time til at lære hinanden at kende. De forskellige teams opstod naturligt ud fra, hvem der kunne lide hinanden og hvem der havde matchende kompetencer. Nogle teams kunne måske have brugt flere programmører, men det var en naturlig udvælgelsesproces,” siger han. Fantastisk blanding Startup Weekend-konceptet har allerede været kørt i 80 byer kloden over, og denne weekend var første gang i Danmark – dog med stor international deltagelse. ”Pedro Santos fra Portugal, som bor i Holland, tog toget op for at være med. Tre tyske studerende kørte herop fra Hamborg. Der var også amerikanere, new zealændere, en rumæner, en tyrker, svenskere, og danskere – programmører, marketingfolk, designere og i det hele taget en fantastisk blanding af mennesker,” lyder det fra Alex Farcet. De i essensen internationale startups, der blev arbejdet på over weekenden, fik Niels Brocks iværksætterhus på Blågårdsgade til at


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind