Vi skaber selv vores virkelighed – men desværre har vi gennem mange år arbejdet hårdt på at skabe en virkelighed uden fremtid. Ensporet jagt på profit gennem et overforbrug af jordens ressourcer har skabt fundamentet for de globale udfordringer der i dag truer med at begrænse fremtidige generationers muligheder. Soupanatural er en del af den bølge af grønne/sociale iværksættere, hvor målet er mere end profit. Vi har defineret et værdisæt, vi kalder organisk virksomhedsførelse, som vi driver vores virksomhed ud fra. Og det virker. Beslutningsprocessen lettes og det bliver nemmere at kommunikere internt såvel som eksternt, når man er bevidst om virksomhedens værdier. Det er dog også besværligt at være frontløber. Rådgivningsmulighederne er mangelfulde, finansieringsmuligheder er tilrettet andre markeder, det offentlige er ikke gearet til nye tiltag og det er svært at skaffe informationer. Det skal ændres for alles skyld. Vi har de sidste år oplevet et erkendelsesskred. Det er ikke længere et spørgsmål om. Men om hvornår. Regeringer verden over formulerer i dag klima- og grønvækst strategier, og der er generelt bred enighed om, at en omlægning til en strømorienteret produktion og -forbrug , hvor omsætningen af stof og energi på naturens betingelser, er løsningen på de udfordringer, vi står overfor. Langt fra retorik til virkelighed Denne omlægning drives af virksomheder og i særdeleshed iværksættere, hvilket også den danske regering erkender. Iværksættere er særligt interessante i den forbindelse, da de er omstillingsparate og på forkant med – og ikke mindst skabere af – en grønnere fremtid. Desværre er der stadigvæk alt for langt mellem regeringens retorik og den virkelighed, danske iværksættere opererer i. Hvis vi over de næste årtier skal gennemføre en grundlæggende global (og lokal!) omstilling af produktion og forbrug i en grøn retning  kræver det fremadrettet 1) Kapital, der vægter og stiller krav til bæredygtige løsninger, 2)


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind