I modsætning til hvad mange tror, har kapitalmarkedet i Silicon Valley det ikke væsentligt bedre end i Danmark som en konsekvens af krisen. Store virksomheder har opkøbt færre små virksomheder, og børsintroduktioner er fortsat sjældne. Dette betyder at venturefondene ikke kan komme af med deres modne virksomheder og dermed heller ikke får finansieret nye og eksisterende virksomheder. Dette har tvunget opstartsvirksomhederne til at leve længere på den eksisterende kapital, og/eller blive overskudsgivende tidligere i deres udvikling. Dette er nogle gange en sund proces, men har også den begrænsning, at der er mindre plads til de store armbevægelser, hvilket i manges øjne altid har defineret Silicon Valley.
For de helt unge virksomheder og folk med en god idé har dette betydet at man enten har prøvet at starte uden kapital, har rejst kapital med en mere aggressiv markedsføringsstrategi eller har benyttet sig af en af de nye inkubatormodeller som f.eks. Y Combinator. …

Opret et gratis medlemskab for at læse videre ✅

Med et gratis medlemskab bliver du en del af Danmarks største iværksætterfællesskab og støtter aktivt op om dansk iværksætteri.

Du får Danmarks førende startup-medie, Iværksætteren, hvor du får eksklusiv indsigt i spændende danske startups og deres innovative forretninger, invitationer til spændende iværksætterevents og meget mere.

Bliv en del af fællesskabet i dag

 

Når opretter dig som gratis medlem af Dansk Iværksætter Forening, giver du samtykke til:

  1. At vi opbevarer dine oplysninger på en sikker database.
  2. At vi må sende dig et ugentligt nyhedsbrev, som du altid kan afmelde igen.