Livet er ren kung fu, når det kommer til at holde balancen samtidig med at man bombarderes af opgaver og krav, både på arbejdet og i privatlivet. Der er ikke noget at sige til, at folk af og til må kapitulere og lægge sig syge med stress. Der er i disse år stigende fokus på stress, men Henrik Krogh tilføjer et nyt perspektiv i sin nye bog, ”Fra overlevelse til oveskud – Lær at stortrives og bliv langtidsfrisk.” I sin kapacitet af strategisk rådgiver for en lang række virksomheder som f.eks. SAS, Novo Nordisk, Topdanmark og Coca Cola er han blevet opmærksom på en særlig gruppe mennesker, der har det til fælles, at de er langtidsfriske. De stortrives midt i travl-heden og har overskud og livskvalitet i situationer hvor andre ville stavre forpustet rundt. Derfor stiller han det nærliggende spørgsmål: Hvordan gør de – og hvordan kan vi andre blive som dem?
Med træk på bl.a. kung fu udstyrer Henrik Krogh læseren med en række særdeles praktiske værktøjer til at klare en hverdag fyldt til bristepunktet af opgaver. Det er lige fra gabeøvelser der kan hjælpe en med at slappe af øjeblikkeligt (det virker!) til en ”humor, håb og handlekraft”-strategi. Altsammen velskrevet med glimt i øjet, egentlig også hurtig læst, og dertil øjeblikkelig anvendelig. Ikke mindst af de årsager er dette en bog, der varmt kan anbefales til den travle iværksætter. (jha)
Fra overlevelse til overskud – Lær at stortrives og bliv langtidsfrisk af Henrik Krogh, Lindhardt og Ringhof, 2009, 207 sider, kr. 299,95, www.lindhardtogringhof.dk