”Frugterne vokser vildt i den brasilianske regnskov, men de er meget svært tilgængelige, og f.eks. rådner acaí-frugten 24 timer efter plukning. Derfor laver vi en pulp (frugtmos, red.), som fryses ned og derefter kan transporteres til Europa,” siger Rafael de Souza Hannisdal og fortæller, at pulpen også kan omdannes til pulver.
”Frysetørring er den mest skånsomme metode, som ikke ændrer synderligt ved frugternes gode ernæringsmæssige egenskaber. Vi sælger açaí og guaraná som frysetørret pulver i danske helsekostbutikker, og snart lancerer vi også fiber- og energibarer. På sigt vil vi importere selve pulpen, som f.eks. kan bruges til juice. En del af vores kunder er nemlig fødevarevirksomheder, der udvikler forskellige produkter med açaí, guaraná eller andre superfrugter. Så interessen er stor,” siger Rafael de Souza Hannisdal.
Målet med forretningen er mere end blot at sælge de eksotiske frugter.
”Vi ser os selv som sociale iværksættere og …

Opret et gratis medlemskab for at læse videre ✅

Med et gratis medlemskab bliver du en del af Danmarks største iværksætterfællesskab og støtter aktivt op om dansk iværksætteri.

Du får Danmarks førende startup-medie, Iværksætteren, hvor du får eksklusiv indsigt i spændende danske startups og deres innovative forretninger, invitationer til spændende iværksætterevents og meget mere.

Bliv en del af fællesskabet i dag

 

Når opretter dig som gratis medlem af Dansk Iværksætter Forening, giver du samtykke til:

  1. At vi opbevarer dine oplysninger på en sikker database.
  2. At vi må sende dig et ugentligt nyhedsbrev, som du altid kan afmelde igen.