””Den store overskrift er vækst.” Sådan opsummerer Multidatas adm. direktør Helge Kaltoft årets iværksætterbegivenhed, den tidligere Iværk-messe, der i år hedder Iværk&Vækst09. Derudover vil arrangementet stadig være hofleverandør af inspiration til de besøgende iværksættere og vækstvirksomheder. ”Der vil være meget fokus på forretningstrends, forbrugeradfærd og potentialerne i en krisetid” siger han. Noget nyt vil også være franchise-elementet, der ikke har været særlig synligt de tidligere år. ”Det er også en måde at være selvstændig på, og her har vi bl.a. fået den amerikanske ambassade til at gå ind og præsentere helt nye amerikanske franchisekoncepter, der gerne vil etablere sig i Danmark og derfor søger franchisetagere.  Man vil også kunne møde nogle af de succesfulde etablerede koncepter, f.eks. Build A Bear og Coldstone Creamery, som er koncepter, alle kan forholde sig til. Cold Stone forventer at åbne 40 forretninger i Skandinavien inden for de næste fem år,” fortæller Helge Kaltoft. I Iværkstedet (hvor der tilbydes én-til-én rådgivning) udvider vi i år med en franchiselinie, så der også er en rød tråd til det område.” Thorborg og Bircow Et af arrangementets store trækplastre er talerne til den store scene. I år vil man igen kunne opleve Jubii-stifter Martin Thorborg, som kommer hjem fra USA og gæsteoptræder med en peptalk, hvor han bl.a. vil fokusere på sociale medier. Fitness-iværksætteren Charlotte Bircow er et andet hovednavn, og det samme er Kasper Mejlgaard fra bredbåndssuccessen Fullrate, der på ganske få år har banket en solid forretning på benene og lavet en fantastisk exit. Mindre iværksættere, der befinder sig på et tidligere stadie, har også i år plads i ”Rising Stars”-området, som udvides og får et integreret ”Speakers Corner”. ”Der er mange spændende nye forretningskoncepter og iværksættere, som gerne vil have taletid.  De vil kunne gå på her,” forklarer Helge Kaltoft. Andre nye initiativer tæller bogcaféen


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind