HVEM BØR LÆSE DENNE BOG
What Color Is Your Parachute. Denne bog rammer i plet med dens forståelse af virksomhedejeres situation i krisetider, især hvis virksomheden er i opstartsfasen og derfor lettere påvirkes af lokale og globale faktorer. Midlertidige og alternative indtægtskilder kan under en virksomheds kriseperiode være nødvendige.

OM FORFATTEREN

Richard Nelson Bolles er tidligere præst og forfatter til flere bøger om karriere og jobsøgning.
    Ved hjælp af forskningsresultater og videnskabelige observationer om virksomheder, ledere og jobsøgende i situationen før, under og efter en ansættelse har forfatteren samlet en række solide råd, tips og øvelser, der hjælper os til at finde drømmejobbet eller drømmeopgaven.

RESUMÉ

Uanset om man søger deltidsstillinger, midlertidige stillinger, ønsker at gøre et karriereskift eller skaffe nye og spændende opgaver til virksomheden, er eftersøgningsprocessen noget, der typisk er selvlært og på et senere tidspunkt i livet. Den effektive og målrettede jobsøgning har almindeligvis ikke stået øverst på skemaet i skolerne.  Men jobsøgningsprocessen, inklusiv det at søge efter opgaver, kan systematiseres og forbedres. Og det er nu videnskabeligt bevist, at der findes gode og dårlige måder at håndtere processen på:

1     At få anvisninger fra familie, venner og bekendte er en god måde
2     At anvende de gule sider for at finde dit interesseområde og derefter ringe til arbejdsgiverne er også en god måde
3     At skifte karriere er en god måde
4     At sende ansøgninger rundt med mail tilfældigt er ikke en god måde
    Formålet med CV’et er forskelligt fra person til person. For jobsøgende er CV’et et effektivt middel til at præsentere deres færdigheder og evner på. Men for arbejdsgivere er CV’et en måde til at filtrere de jobsø-gende fra på. Det er årsagen til at eksperter fraråder fremsendelsen af CV’et før en samtale. Fremsend i stedet en sammenfatning af CV’et.
    Formålet med jobsamtalen er egentlig at indsamle data. Den jobsøgende bliver under jobsamtalen målt og vejet af arbejdsgiverne. Men en vellykket jobsamtale kræver en grundig forberedelse. Forberedelsen kræver følgende tre trin:

 En undersøgelse af virksomheden eller organisationen
 En tidsbegrænsning på samtalen, der bestemmes når jobsamtalen aftales
 En liste over de ting som arbejdsgiveren frygter mest

Start af egen virksomhed

Etablering af en virksomhed, som kan styres hjemmefra, er et interessant alternativ for mange mennesker. Men det har også en del udfordringer. Blandt andet er folk ofte usikre på, hvilken type virksomhed de ønsker at starte. Det kan løses ved at søge mere information om de forskellige brancher. Eksempler på forretningstyper, der kan styres hjemmefra er webbutikker, online-arbejde, franchising og videreudvikling af egne opfindelser.
    Dette skal følges op med indhentning af flere oplysninger om de forretningsmæssige behov. Dette indbefatter at opnå de nødvendige færdigheder for at drive forretning, inden for den valgte branche.
    Selvom du planlægger i detaljer, er det ikke sikkert indsatsen giver de ønskede resultater. Det er derfor vigtigt at forberede sig til perioder med krise. Forberedelserne omfatter at have alternative indtægtskilder som deltidsarbejde og freelance konsulentarbejde.