Det er ikke så forfærdelig længe siden, at rå fisk først og fremmest var noget, vi danskere spiste, når vi mødtes til julefrokoster i december. Iført et seriøst lag karrysalat og med en snaps i glasset gled de rå, marinerede sild ned uden optræk til væmmelse. Men når flertallet kiggede på de få landsmænd, der frivilligt fyldte sig med sushi, var skepsissen anderledes skarp: Rå fisk med ris og syltet ingefær – der måtte være grænser for galskaben! Men som med mange andre af verdenskøkkenets gastronomiske velsignelser har den japanske spise med tiden sneget sig ind i den folkelige bevidsthed, og i dag rynker de færreste uforstående på næsen, når de falder over ord som maki, wasabi og nigiri. Faktisk er sushien med tiden blevet en så naturlig del af hverdagen, at man i dag kan finde den i køledisken hos sin lokale Føtex. Og en væsentlig del af forklaringen på den udvikling hedder Sticks’n’Sushi. Det er en historie, som handler om tilfældigheder, og om at være på rette sted på det rigtige tidspunkt. Men i lige så høj grad er det historien om en god idé, der blev ført ud i livet med sikker hånd og en insisterende vilje


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt