Sundt og sjovt

Unika-etuier til de bærbare” Jeg fik ideen for halvandet år siden, hvor jeg selv manglede et etui til min computer. Det måtte gerne være lidt smart, og jeg kunne ikke finde noget, der var min stil. Så legede jeg med tanken om, hvordan det skulle se ud, og i et par uger, hvor jeg ikke havde noget arbejde, gik jeg i gang med at lave dem.”
Det fortæller århusianske Anna-Sofie Rau Gram, ophavskvinden til firmaet Queen Covers, der producerer unika-etuier til bærbare computere, MP3-afspillere, kalender og mobiltelefoner. I lækre materialer som springbook, sælskind og filt, og etuierne får derudover grafisk silketryk og andre detaljer.
”Jeg er designeren bag, men får dem lavet hos en ekstern skrædder. Jeg kan ikke lige finde ud af, hvor meget jeg skal være med, og hvor meget jeg ikke skal. Jeg er også involveret i andre projekter, men jeg kan ikke helt slippe det, og der er stor interesse for det – folk synes, de er fede og vil gerne købe dem,” fortæller hun.
Skrædderen er lige blevet udskiftet og en ny kollektion er under opsejling. Indtil nu er produkterne kun blevet solgt via netværk og hjemmeside.
”Prisen ligger mellem 1.600 kr. og 2.800 kr. Der er mange, der står af på de høje priser, men dyre materialer giver en høj pris,” siger hun, og klager over, at døgnet kun har 24 timer. Derfor er en egentlig produktion ikke sat i gang endnu.
”Tanken er at køre det videre som et hobbyfirma, hvor jeg selv har færre praktiske opgaver, men det er midt i udviklingsstadiet.”
Anne-Sofie ved ikke umiddelbart, hvordan produkterne skulle havne i detailhandlen.
”Der ryger meget af fortjenesten, og så skulle jeg kunne lave en større portion med færre omkostninger. Jeg kan ikke lige se, hvordan det skal kunne ske, for hvis det skal laves i udlandet risikerer man at gå meget på kompromis med værdier som arbejdsforhold. Man hører mange forfærdentlige historier, så jeg følte det var en stor beslutning.” (jha)
www.queencover.dk
 

Del indlægget

// dkiv.dk 2023

Danske Iværksættere

Dansk Iværksætter Forening har skiftet navn til Danske Iværksættere og hører nu hjemme på DKIV.dk