I de senere år har vi arbejdet for at fremme iværksætter- og innovationskulturen i vores gamle uddannelsessystem. Meget er sagt og meget er gjort – og der kan fortsat gøres endnu mere. Kunsten er selvfølgelig at tage det, vi gør godt, videre og gøre mere af det. En del af den danske uddannelsestænkning skal fortsat ændres markant for at skabe skarpe, selvkørende kandidater. Og en anden del af arven skal blot gentænkes en smule for at frisætte et enormt potentiale. Fire år er gået med aktiviteter i øst og i vest – bogstaveligt talt og i overført forstand. Der er i dag en godt, sammentømret scene af iværksætteraktører på tværs af landet. Det er meget glædeligt og peger langt ind i fremtiden. I 2008 står indsatsen i en skiftetid, hvor vi må stille det kritiske spørgsmål: Hvad har vi gjort rigtigt i de senere år og hvad tager vi med videre? Hvad er bærende elementer og hvor vil vi bygge til? Dansk Iværksætter Forening har over årene arbejdet for at realisere uddannelsessystemets iboende potentiale – senest med netværket og bloggen StudieVirk. På baggrund heraf vil vi, i al beskedenhed, pege på ti mulige principper for et entreprenant og innovativt uddannelsessystem i Danmark.   1. Strategi for 2015 Det overordnede mål er at gøre Danmark til en af verdens førende iværksætternationer inden 2015. Skal det lykkes, skal vi have uddannelsessystemet med. Vi udarbejder derfor en ambitiøs og målrettet 2015-strategi for et innovativt, entreprenant uddannelsessystem. Indsatsen indlejres i de samlede bestræbelser på at blive en stor iværksætternation.   2. Fælles frontend Landets studentervæksthuse skal være et godt sted at starte for den studerende med en idé. Når den studerede ved, hvor han starter med sin ide, er der kortere fra tanke til handling. Studentervæksthusene er omgivet af talrige dygtige iværksætteraktører og andre


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind