Hjertebørn har det som regel godt. Og når man træder inden for hos kontorfællesskabet Republikken i en baggård på Vesterbrogade i København, er man ikke i tvivl om, at stedet er et hjertebarn. Huset vrimler med utraditionelle indretninger, der bærer præg af en afslappet stilbevidsthed og en dygtig håndværker i netværket. I et sådant miljø stortrives iværksættere og freelancere inden for design, arkitektur, konceptudvikling og kommunikation, og huset rummer 70 af slagsen på to etager, der ved første – og andet og tredje – indtryk kan virke en kende labyrintisk. ”Vi startede i august 2005 med at overtage et gammelt dansestudie, og siden har vi udvidet med underliggende lokaler. I dag har vi 1.500 kvadratmeter,” fortæller Emil Steglich-Petersen, der er en stifterne og manden med den fine sans for indretning. Han driver Republikken som et ApS sammen med de øvrige medejere, Bo Pedersen, Lau Christensen og Kamille Thoregaard – til sammen kaldet ”firebanden”. ”Folk bruger det meget forskelligt. Nogle er her hver dag fra 9 til 17, mens andre er meget ude og mere har det som en base,” siger Emil Steglich-Petersen. Kontordelen er endnu ikke en levevej for stifterne, men med udlejning af et tilhørende konferencelokale skulle det gerne begynde at give overskud. ”Vi har været meget opstartsagtige og har ikke fået meget løn i lang tid. Der skal opstartes nye ting, og vi støder på mange muligheder – det er et spørgsmål om at gribe de rigtige ting. Vi tænker lidt indirekte – hvis man kan lave noget, som mange bakker op omkring, så kommer der afledte forretningsting, vi kan tjene penge på,” forklarer Emil Steglich-Petersen. Platform for at ting sker Men Republikken er også et idealistisk projekt med en kollektiv ånd. ”Vi vil gerne være en platform for, at ting sker. Vi har ressourcer i form af


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind