Det kan have store omkostninger for virksomheden ikke at have gennemtænkt de mange faser og situationer, som en eller flere nøglemedarbejdere skal igennem, når han eller hun bliver ansat i en relativ ny virksomhed, og hvor stifteren ofte også er den daglige ledelse.På baggrund af Ernst & Young’s erfaringer med Human Resource blandt både helt nyetablerede virksomheder og blandt landets største, har vi set på, hvilke områder iværksætteren bør sætte ind på, når virksomhed skal ansætte. Som en af de første og vigtigste faktorer mener vi, at iværksætteren skal omgive sig med mennesker, der trives med iværksætterånden, og mennesker, der kan bygge op. Det drive og den entusiasme, som iværksætteren har, skal videreføres og skabe en fælles energi i virksomheden. Med det kræver også af iværksætteren, at han er i stand til at formidle og dele visionerne, at han er villig til at lytte på andre løsninger og holdninger og i det hele taget lukke sine ansatte ind i sin verden under kontrolleret åbenhed. Med andre ord: Iværksætteren skal turde uddelegere ansvaret og lægge ”far ved bedre” på hylden. Nogle af mange farer Mange iværksættere overvejer ved ansættelsen af de første i virksomheden at rekruttere i sin egen nærmeste kreds – familie, venner og bekendte. Og motivet til dette er ofte, at iværksætte-ren har et kendskab til sine nærmeste, som kan hjælpe ham mere end ved ansættelse af helt fremmede. Den besnærende tanke er trods gode eksempler på det modsatte ikke den bedste idé – man risikerer at sætte sine gode relationer over styr, og iværksætteren bliver oftest ikke udfordret tilstrækkeligt under velmenende hensyn. En anden fare er at ansætte sit eget spejlbillede. En faglig kompetent og menneskelig set den rigtige, men også her er risikoen for udelt enighed det samme som risikoen ved at bære skyklapper. Et tredje spørgsmål


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind