Det er næppe undgået ret manges opmærksomhed, at det i de senere år er blevet muligt at komme en del billigere ud at flyve. Med lavprisselskaberne kan selv den fattigste iværksætter i teorien komme til forretningsmøde i London for lidt over en plovmand, f.eks. med lavprisselskabet Easyjet. I teorien, for det kræver selvfølgelig, at man bor i nærheden af Kastrup Lufthavn og bestiller sin billet i rimelig god tid. Vi har til dette nummers Toppen/Bunden-artikel været en tur med Easyjet i London og siden forhørt os om, hvordan vi også kunne være kommet frem, hvis pengepungen havde været til at chartre et privatfly.Det billige alternativ først. Easyjets fly er nye og støjsvage, benpladsen er normal for økonomiklasse, og konceptet er forfriskende nytænkende. På vores udtur gled alting let og upåklageligt – værre var det på hjemturen, hvor Easyjet kludrede gevaldigt i checkin-køerne, med det resultat, at mange passagerer var ved at komme for sent til deres fly. At dømme fra de kommentarer, selskabet modtager fra sine kunder på nettet fungerer det for det meste upåklageligt, men som en passagerer kommenterer, ”when it goes well, it’s excellent. When it goes wrong, don’t expect Easyjet to pay any attention to you.” Tilsvarende kommentarer kunne dog sikkert hæftes på mange andre flyselskaber, og selvfølgelig er Easyjet heller ikke det eneste flyselskab, der af og til bliver forsinket. Endvidere kan man faktisk ændre sin Easyjet-booking (også passager!) inden check-in mod et gebyr. Alt i alt slet ikke ringe, og meget forståeligt hvorfor de gamle flyselskaber føler sig truet af konkurrencen på de ruter, hvor lavprisselskaberne er gået ind. Privatfly En business class-billet med et af de gamle etablerede selskaber er som bekendt ikke billig, men produktet har naturligvis sin appel, hvis man ikke er en ludfattig iværksætter. Fleksibilitet, bedre komfort og adgang til lufthavnslounges


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind