”Alle butikker havde de samme sko. Gentagne gange kom jeg hjem uden at have fundet det, jeg ville have.” Følelsen er sikkert kendt af mange kvinder (og mænd), for udvalget i den danske detailhandel lader tit meget at ønske. Det kan man så slå sig til tåls med – eller gøre som Jannike Toftegaard og lave sine egne sko. ”Det var egentlig min mands idé. Jeg synes det lød lige så urealistisk som at bestige Mount Everest. Men da han sagde det femte gang tænkte jeg ok, jeg gør det. Jeg begyndte at tegne dagen efter, og tegnede til jeg syntes det lignede lidt. I dag, når jeg kigger på de tegninger, kan jeg forestille mig, hvor meget fabrikken har grinet. Men de forstod budskabet,” siger Jannike Toftegaard. Vi har mødt hende i Mermaid Copenhagen første forretning i Pilestræde, nogle få skridt fra Strøget i København. Butikkens indretning lever fuldt op til den højttravende betegnelse ”Flagship Store”, og hvis man ikke lige ved det, er det ikke til at se, at det på det nærmeste er et enmandsforetagende, der står bag både mærke og forretning. Men – og det er ikke uvæsentligt – det er en enmandsforretning med en ambition


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt