Hvad gør du når du har været til et møde og mødt nogle nye mennesker, været til et netværksmøde og fået nye visitkort eller fået en uopfordret henvendelse fra en potentiel kunde? Lægger du dem i en bunke i den ene skrivebordsskuffe og tænker ”så ved jeg hvor de er, hvis jeg får brug for dem”? Får du noteret bemærkninger eller aftaler fra en samtale?Det er min oplevelse, at rigtigt mange mennesker har de bedste intentioner om at få fulgt op på nye kontakter og også gerne få sendt nyheder ud til bestående kontakter, men går i stå fordi de ikke har et effektivt system til kontaktbearbejdningen. De tror måske, at det kræver et større forkromet system, og det har de ikke lige lyst til at investere i. Det er faktisk muligt at få et effektivt system stort set uden at tage en krone op af lommen, da det er min opfattelse og erfaring, at langt de fleste mindre virksomheder kan klare sig med deres bestående systemer. For at få etableret et fornuftigt system, er der nogle spørgsmål, som man skal stille sig, inden man går i gang med at registrere: 1.    Hvilke kontakter ønsker du at få registreret, og hvad er formålet med registreringerne? 2.    Hvilke data er væsentlige at få registreret på de enkelte kontakter? 3.    Hvordan skal kontakterne systematiseres/kategoriseres? 4.    Hvornår skal registreringen foretages? 5.    Hvor skal kontakterne registreres?     Får du afklaret disse spørgsmål, vil du efterfølgende kunne opsætte nogle enkle og effektive rutiner og systemer, som vil give dig en struktureret og effektiv kontakthåndtering. Jeg vil kort uddybe de enkelte spørgsmål: Hvilke kontakter skal registreres? Det er vigtigt, at du beslutter dig for, hvad formålet med kontaktregistreringerne skal være. Skal du kunne finde samtlige dine kon­takter og informationer i én database og benytte den som


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind