6 mdrs. gratis website

Det skal være sindssyg nemt at opdatere sin website, mener Kjeld Riboe. Det kan de fleste sikkert erklære sig enige i, men for Kjeld Riboe er det ikke bare snak. Han er en af folkene bag CMS-systemet MINIsite, som IVÆRKSÆTTERENs abonnenter nu kan bruge gratis i seks måneder. Trods hård konkurrence på markedet for webløsninger, er det lykkedes MINIsite at få over 1.000 aktive kunder på de to år, systemet har eksisteret – uden at bruge en eneste krone på markedsføring.
”Det som adskiller MINIsite fra konkurrenterne er, at der ikke er et administrationssystem bagved. CMS-systemet ligger direkte på siden. Når man er logget ind kommer der redigeringsknapper frem og så kan man f.eks. rette stavefejlene direkte på siden. Du arbejder med det, du ser. Det er der mange, der tænder på,” siger Kjeld Riboe.
Inspirationen til systemet kom fra en irritation ved den måde, andre CMS-systemer fungerer på. Det måtte kunne gøres bedre.
”Jeg har altid haft kundekontakt, og når man skal forklare kunder hvordan andre systemer fungerer, kan de ikke huske det når man går, og så ringer de. Med MINIsite ringer de faktisk ikke,” siger han.

Tre mand og en pc
Firmaet bag MINIsite har en 11-12 år på bagen, og startede som et rigtigt iværksætterfirma med tre mand og en pc i et soveværelse.
”Vi havde alle fuldtidsjob ved siden af. Jeg var postbud. Når en kunde ringede måtte man ind i læ, så de ikke kunne høre at det var en mobiltelefon de havde ringet til,” griner Kjeld Riboe.
Fra første færd var websites i fokus. Timeprisen var 3-400 kr., og den første website-produktion kostede 8.000 kr. plus moms.
”Nogle mente, vi var for billige, så vi satte timeprisen op til 950 kr., og SÅ begyndte det at vælte ind med kunder. Vi fik bl.a. Telia som en af de første kunder, og lavede banneradministration og animerede bannere i stor stil. Men det var ikke hver måned, vi fik løn,” fortæller han.
En dag blev det lille firma hooket op med en virksomhedsrådgiver, der satte dem i kontakt med Paritas-gruppen – en trykkeri-gruppe, der gerne ville gøre noget ved online-delen.
”De købte anpartsmajoriteten af firmaet, mod anparter i det opkøbende selskab. Så fik vi pludselig løn hver måned, og kunne slet ikke få armene ned,” siger Kjeld Riboe.
I dag holder PrinfoParitas Interactive til på Østerbro i København, og tæller fem ansatte. Fokus er på design- og produktudvikling, og MINIsite er firmaets første egentlige produkt.
”Det er meningen, at der skal tilføjes nye ting i systemet hver måned. Vi får masser af henvendelser fra vores kunder om ting, som MINIsite skal kunne, og hver måned smider vi en eller to nye ting på. Vi laver også partneraftaler med produkter som kan lægges oven på eller integreres,” siger Kjeld Riboe.
Målgruppen er ikke overraskende SMV’er og nystartede virksomheder, og ikke kun i Danmark. MINIsite er allerede oversat til engelsk og den spanske version er næsten klar, så firmaet forventer også at vokse i udlandet.
 

Del indlægget

// dkiv.dk 2023

Danske Iværksættere

Dansk Iværksætter Forening har skiftet navn til Danske Iværksættere og hører nu hjemme på DKIV.dk