Det er ikke en helt ny sag, vi omtaler her – det er en gammel bestseller, så hvis du kender den i forvejen, må du bære over med os. Men når vi nu har en artikel i dette nummer om at starte restaurant, så må bogen siges at være et oplagt næste skridt, hvis du ikke helt har mistet modet oven på de barske efterretninger fra restaurationsbrancen. Anthony Bourdain siger det til gengæld ligeud: ”Ønsket om at eje en restaurant kan være udtryk for en mærkværdig og alvorlig lidelse. Hvad kan ligge til grund for en så destruktiv trang i så mange ellers fornuftige mennesker?,” spørger han med henvisning til, at det er sindssyg hårdt og mange går ned igen. Han har selv været hele turen igennem, fra opvasker til køkkenchef, og bogen er både underholdende og informativ når det kommer til at beskrive hvordan det egentlig er at drive restaurant. Det foregår ganske vist ”over there”, i New York, og selv om forholdene er anderledes herhjemme, er mange af udfordringerne de samme.
Bogen er ikke for bornerte sjæle, men den er ret underholdende, og bestemt et par afteners godnatlæsning værd. Især hvis man har en restauratør gemt i maven.

”Kitchen Confidential – en køkkenchefs bekendelser”, af Anthony Bourdain, 298 sider, kr. 149,90, Gyldendal.