Med en baggrund som restauratør og ejendomsmægler er Nille Presskorn den perfekte kilde at udspørge om, hvad man skal være opmærksom på, når man har besluttet sig for at blive restauratør og står for at skulle overtage nogle egnede lokaler. Hun har sammen med sin mand drevet flere restauranter i København, men da børnene skulle starte i skole, blev arbejdstiderne for umage, og karrieren blev lagt om til ejendomsmæglerbranchen. Da hun i forvejen kendte restaurationsbranchen, endte hun naturligt med at sælge restauranter.Efter at være uddannet hos EDC blev hun selvstændig med firmaet RestaurantMatch, der blandt andet adskiller sig fra andre mæglere ved at salæret er en fast pris, i stedet for at være en procentdel af salgssummen. Hun har også lagt en masse informationer, som mange andre mæglere tager sig betalt for, ud på sin hjemmesiden – bygningsreglement, miljøkontrollens regler, osv.     Hendes grundfilosofi er nemlig, at man hurtigt kan spille sig selv af banen på et lille marked som det danske – med kun 6.000 restauranter – hvis man ikke bidrager til nogle ordentlige handler. Overtagelse og nøglepenge I snit har Restaurantmatch omkring 20 sager liggende. De tilbydes de kunder, som henvender sig med en fast idé om, hvilken type forretning de er på udkig efter, og hvor den skal ligge. Hvis ikke RestaurantMatch har noget ”på lager”, tager de diskret kontakt til forretningerne i den ønskede gade, og hører om de vil sælge.     ”Sælgeren får en diskret handel og sparrer en masse problemer med fremvisning og uroligt personale. Køber kan overtage, uden at nogen opdager at forretningen har skiftet ejer,” fortæller hun, og tilføjer at hun også yder køberrådgivning, hvor hun er købers ”mand” i stedet for en advokat.     Når man som køber overtager en restaurant, køber man lejerrettigheder, goodwill, indretningen af lokalerne og inventaret. I


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind