Gefährlich ligner et bombekrater. Ikke som i ”vi havde åbent til kl. 5”, men som i ”vi har lige bygget om”. De HAR lige bygget om, der er kommet kakler op overalt og malerkosten har været i sving. Nu er Eva Wandel ved at vaske gulv, og både hende og Rikke Nogel mener at de ligner lort i deres arbejdstøj og uden søvn i to døgn. De har fuldstændig svedt ud, at vi skulle tage billeder, og baren skal være ryddet op inden der skal være koncert i aften. Kan jeg ikke komme tilbage i morgen? Heldigvis er det kun billederne vi mangler. Historien bag opstarten af det københavnske gå-i-byen-sted Gefährlich og restauranten Fru Heiberg fik vi i kassen for et par uger siden, og den er ikke for børn. Man kan vel bedst kalde fremgangsmåden for ”rå iværksætteri”. Uden sikkerhedssele, uden forretningsplan, uden at have ret meget forstand på det, man vil lave, uden rådgivere til at tale en fra det, og i øvrigt uden en krone på lommen. Det lyder fuldkommen sindssygt, måske er det det også, men det har virket, og det er vel også det, iværksætteri handler om. Det er essensen, uden udenomssnak. Talent, vilje, mod, galskab og hårdt arbejde ad libitum. Det er svært at være uimponeret. ”Det startede med, at Rikke og mig tænkte over, hvad vi havde lyst til at lave. Det var ret bredt. Rikke er grafisk designer, og jeg var i gang med virksomhedsstudier. Men vi havde lyst til at lave et eller andet sted, og brainstormede så over det. Vi havde alle mulige ideer – vi ville være dj’s, have et galleri, og have et sted, folk kunne komme forbi,” fortæller Eva Wandel. ”Vi begyndte så at snakke om at åbne et sted, som skulle være et samlingspunkt for alle


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind