Til at starte med, og helt overordnet: hvorfor overhovedet rette blikket udad?”Visionen med det internationale samarbejde er at lære af de andre lande og deres erfaringer samt hente inspiration til nye tiltag i Danmark. Det er dog vigtigt ikke bare at kopiere tiltag, der har virket i andre lande. Måske er der forhold af historisk, kulturel og institutionel art, som gør at erfaringer fra andre lande ikke er anvendelige. Men omvendt kan der også være tilfælde, hvor der kan hentes inspiration fra de lande, der har de bedste vilkår for iværksættere. Det må afgøres ved en nærmere analyse og ved at diskutere de interessante tiltag med kolleger fra de andre lande,” siger Glenda Napier.     ”Vores data viser, at andre lande på nogle områder har formået at skabe bedre vilkår for iværksættere end os. Man kan sige, at vi bruger det internationale samarbejde til at forstå, hvad de andre lande præcist gør bedre end os for derefter at overveje, om det er relevant for os at udvikle en dansk version af et succesfuldt udenlandsk tiltag.” Hvilke konkrete samarbejder har I? Vi har to primære internationale samarbejder. Det ene er med OECD, hvor der er en masse gode og stærke ressourcer at trække på, både internt i organisationen og med de enkelte lande. Det andet store internationale iværksættersamarbejde er et konsortium med syv lande – Danmark, Sverige, Holland, Finland, Norge, USA og Canada – og med Storbritannien og Irland lidt på en sidelinie. Det er Anders Hoffmann (kreativ direktør i FORA, red.), der har taget initiativ til det, og jeg kører konsortiet i det daglige. Så Danmark har været primus motor i samarbejdet. Baggrunden for konsortiet – der hedder International Consortium on Entrepreneur-ship, eller ICE – er, at man i OECD altid havde en række førende lande, som godt ville tre


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind