”Træner vi folk i at synge og spille, kan de fleste nå et vist niveau. Men ikke alle bliver verdensstjerner.” Men denne analogi til musikkens verden svarer direktør for iværksætterakademiet IDEA, Torben Bager, på spørgsmålet om, hvorvidt alle kan lære at blive iværksætter. ”Næsten alle har potentiale til noget entrepreneurielt, men med forskellige kompetencer. Nogle til at få ideer, andre til at lede. Man kan bringe alle op på et højere niveau, men det er ikke det samme som at de får lyst og interesse, og bliver superstjerner,” uddyber han. ”Tanken om, at det er medfødt og en udvalgt skare kan det, og resten af os kan ikke, er meget firkantet. I meget skriveri [om iværksætteri, red.] ligger denne antagelse implicit, men der er rigtig mange forskellige iværksættere, og forsøg på at lave test på personlighed og personlige egenskaber har jo ikke ført til noget,” fremhæver han. Vi er taget til Kolding en onsdag i februar, hvor det har sneet – i sig selv en grund til at komme lidt på landet, hvor det hvide himmeldrys ikke kun er ensbetydende med grumset sjap, men vi har nu også, som det allerede er fremgået, et par store spørgsmål på blokken. På Syddansk Universitet, nogle skridt uden for bymidten og få hundrede meter fra Jyllands sidste kongeborg, Koldinghus, har iværksætterakademiet IDEA hovedkvarter. IDEA arbejder med Torben Bager i spidsen for at ”øge kvaliteten og omfanget af undervisningen i entreprenørskab og innovation ved de videregående uddannelser i Danmark”. Direktøren ville sikkert modsætte sig, hvis vi sagde, at iværksætterundervisningen herhjemme blev regeret fra Kolding, men så lad os i stedet sige, at der fra IDEA og til alle rigets afkroge flyder viden om og ressourcer til undervisning i entrepreneurship og innovation. Ud over at afklare, om Torben Bager mener, at der er idé i


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind