Innovation er en afgørende faktor for vores konkurrenceevne, for vores værdiskabelse og for vores samfundsøkonomi som helhed. Det kan således heller ikke overraske at ”iværksætteren” er blevet en af det moderne samfunds mest eftertragtede og populære skikkelser. D et afgørende i forhold til skabelsen af en effektiv og offensiv innovationspolitik hviler på en grundlæggende forståelse for, at de gode ideer ikke opstår af sig selv. Det er ikke som din ”lykkes egen smed”, at du udvikler dine gode ideer og dine evner til at tænke i innovation. Innovation er således heller ikke en medfødt evne, men en evne vi udvikler og opsøger i fællesskab. Derfor er innovation en alt for vigtig opgave, som man ikke bare kan overlade til ensomme ildsjæle og opfindere alene. D anmark blev i juni måned 2008 udnævnt af det internationale Forbes Magazine til at være det land i verden, hvor det er bedst at drive virksomhed, men samtidig halter vi noget bagefter på innovation og risikovillighed. Det er således ikke danskerne, der er de første til at tage springet som selvstændige og kaste sig ud i nye erhvervseventyr. Ifølge Erhvervsog Byggestyrelsens iværksætterindeks for 2006, har Danmark fortsat en lavere opstartsrate af nye virksomheder end lande som England, Luxemborg og Norge. Det betyder netop at vi ikke bare kan vente på at iværksætterne nok skal dukke op. Vi har behov for en ny og mere langsigtede innovationspolitik, der kan ligge grunden for de ideer vi skal leve af i fremtiden. Det betyder, at det danske centrumvenstre ikke bare kan fortsætte med at betragte erhvervslivet snævert, som klassekampens ærkefjender. Der findes faktisk et progressivt, kreativt og skabende erhvervsliv, som fortjener bedre end de traditionelle automatløsninger i form af øget regulering og mere bureaukrati. Vi har fra fællesskabet et stort ansvar for at understøtte det progressive erhvervsliv og


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind