Denne bog har potentiale til at dele læserne i to grupper: Dem som vil elske den, og dem som vi hade den. Dens hovedpointe er, at man skal leve i nuet, hvilket godt kan afsløres, for der er et par finter mere, man skal kende, hvis tricket skal virke. Pointerne er pakket ind i en ”sød lille historie” (vil elskerne sige, haderne vil nok kalde det en omgang åndssvagt sødsuppepladder) om en ung mand, der lærer at finde ”gaven” (dvs. bogens pointe) af en gammel mand. Af uransagelige årsager kan han ikke bare få at vide, hvad han skal gøre, han skal selv opdage det – det er del af bogens forsøg på at ophøje pointen til en eller anden halvguddommelig sandhed. Undertegnede synes bestemt, at bogen er læseværdig, en god mandelgave (det må så blive julen 2009…), eller måske et godt nytårsfortsæt. Er du en verdensfjern drømmertype, så er det her på siderne, at du bliver en elsket og nærværende chef.