Revisor sjusker

Jeg har et enmandsfirma og får udarbejdet selvangivelse og årsregnskab hos en revisor, men det virker som om, arbejdet ikke bliver gjort ordentligt. Når jeg taler med revisoren, lover han guld og grønne skove. Men når hans arbejde er afleveret til skattevæsenet, får jeg henvendelser fra skattevæsenet om, at selvangivelse og årsregnskab er mangelfuldt udarbejdet og at tingene er afleveret for sent. På grund af den for sene aflevering, skal jeg betale kr. 5.000 i bøde. Dette er nu sket to år i træk. Revisoren bliver ved med at påstå, at tingene nok skal gå i orden – dvs. at han vil ordne tingene og at det er skattevæsenet, der har kludder i tingene.
    Hvad skal man gøre i sådan en situation? Skal jeg finde en anden revisor og nægte at betale fakturaen for mangelfuldt arbejde, og kan jeg kræve at han må hæfte for de to gange 5.000 kr. i bøde, som han er skyld i? Eller skal jeg afvente og se om tingene falder på plads – med fare for at tingene gentager sig næste gang?
N.N.

 Du bør skifte revisor og indklage revisor for revisorernes disciplinære nævn. I yderste fald kan der blive tale om et erstatningskrav mod revisor. Uden at kende sagens detaljer vil jeg mene, at du er nødt til at betale det offentlige, da du som ejer er ansvarlig herfor. Beløbet kan modregnes i revisors regning. Revisors regning bør ikke betales, før revisorernes disciplinære myndigheder har set på sagen.

Svar leveret af Ret&Råd – www.retraad.dk

Del indlægget